2021: концертні та фестивальні проєкти агенції UKR Artists
17січня 2022

2021-й був непростим для усіх концертних установ роком, але ми раді відзначити, що практично усі наші заплановані на цей рік заходи зрештою втілилися у життя.

Отже, чим ми пишаємося у 2021?

Саме цього року нашій агенції вдалося організувати унікальний проєкт –  “Мирослав Скорик – Модест Мусоргський”. Це останній затверджений самим легендарним українським композитором проєкт, в якому поєдналися його власні твори останніх років і багаторічна робота з оркестрування циклу Мусоргського «Картинки з виставки».  За підтримки Українського культурного фонду проєкт перетворився на Всеукраїнський фестиваль «Скорик. Post scriptum»,  під час якого відбулося 13 концертів у 13 містах України. Участь у проєкті взяли 8 оркестрів та провідні українські солісти, загалом у проєкт були залучені понад 450 музикантів. 

ФЕСТИВАЛІ

Kharkiv Music Fest

За участі UKR Artists в рамках фестивалю були організовані:

  • Міжнародний фестивальний оркестр KharkivMusicFest

Переглянути, як відбувалася ця унікальна творча колаборація, можна на нашій сторінці у YouTube: https://bit.ly/3A9jb0R

  • Дитячий фестивальний оркестр
  • «Сонатний марафон», в якому прозвучали усі 32 фортепіанні сонати Людвіга ван Бетховена, якому був присвячений цьогорічний фестиваль
  • «Ода до радості» – виконання грандіозної Дев’ятої симфонії Бетховена Національним симфонічним оркестром України на Національною хоровою капелою «Думка»

Mariupol Classic

Єдиний фестиваль класичного мистецтва у Донецькій області, в рамках якого UKR Artists організувала кілька яскравих концертних заходів, серед яких: 

  • «Ніч в опері» – масштабний open-air концерт, в якому  найпопулярніші оперні арії  прозвучали у виконанні оперних співаків світового рівня, солістів Національної опери України
  • Хорова магія «Ореї» – театралізоване музичне дійство від уславленої хорової капели «Орея».

Чайковський FEST – музичний фестиваль у місті Тростянці на Сумщині, який вже став хорошою щорічною традицією.

ЕКСКЛЮЗИВНІ ПРОЄКТИ АГЕНЦІЇ

«Король танго. Астор П’яццола»  – на честь100-річного ювілею  аргентинського композитора Астора П’яццоли були організовані три концерти – у Києві, Харкові та Львові.

«Дні музики Ференца Ліста» – на честь 210-річчя від дня народження славетного піаніста і композитора Ференца Ліста організовує проєкт “Дні Музики Ліста”: тетралогія концертів за участі найвідоміших піаністів нашої країни.

А також:

Міжнародний проєкт «Польська музика в Україні»

Масштабний проєкт, який здійснюється у співпраці з варшавською Fundacja “Pro Musica Viva”. Концерти відбулися у 4 містах –  Харкові, Дніпрі, Чернівцях і Маріуполі, участь у них взяли відомі українські солісти та очільник проєкту – польський диригент Роман Ревакович.

Разом з благодійним фондом VERE MUSIC FUND ми організували 11 майстер-класів, в яких українські музиканти, що вже здобули європейське та світове визнання, поділилися досвідом з молодими виконавцями. 

Більше інформації – на сторінці нашої агенції у YouTube: https://bit.ly/3nxfn4y

Підписуйтесь на канал, щоб бути в курсі подій.

Зараз ми активно готуємося до нових проєктів,  тож до зустрічі на концертах у 2022 році!